Levensboom op Hechtelse rotonde

Sinds vorig jaar heeft het Hechtelse centrum een rotonde, sinds gisteren is het voorzien van een rotondekunstwerk. De bijna 8 meter hoge creatie in aluminium, ‘De Levensboom’, is ontworpen en uitgewerkt door beeldhouwer Boud Ceysens. Die bracht zijn Levensboom gisteren over vanuit zijn atelier vlakbij de rotonde.

Ceysens is trots dat zijn eigen gemeente hem vroeg om de rotonde creatief in te vullen. Hij liet zich inspireren door het groene karakter van Hechtel-Eksel. “Een boom is in bijna alle culturen en religies een symbool voor de verbondenheid tussen leven en dood. Het resultaat is een levensboom met aan de voet mensen die uit de vier windstreken komen, elk met hun eigenheid. Op de boom heb ik mannetjes aangebracht die samen naar de top klimmen, maar die top nooit zullen bereiken. De boom blijft altijd maar groeien. Ook een symbool voor de metamorfose die Hechtel momenteel ondergaat.”
Het kunstwerk wordt maandag om 17 uur onthuld door Vlaams minister Hilde Crevits. Voorafgaand zal ze met burgemeester en schepenen dossiers bespreken zoals het tweede deel van de vernieuwde doortocht in het Hechtelse centrum. Ook Bosland en de tonnagebeperking voor zwaar verkeer op de N73 staan op de agenda.

bron: Het Belang van Limburg