Biografie

Geboren te Neerpelt op 15 oktober 1965 als zoon van wijlen beeldend kunstenaar Willy Ceysens. Gestudeerd aan het stedelijk hoger instituut voor visuele communicatie en vormgeving te Genk. Diploma: bronsgieter.

Beeldend kunstenaar Boud Ceysens is gegrepen door schoonheid en gefacineerd in mensen en intermenselijke relatie's en die beiden probeert hij te combineren in zijn werk. Hier in het atelier laat Boud het brons of aluminium vloeien tot de vorm van beelden, de beelden zijn "verbeeldingen" van roeringen in hemzelf en van wat hij om zich heen waarneemt of meent waar te nemen.

Inspiratie put Boud voornamelijk uit mensen, ontmoetingen, gebeurtenissen, het leven zelf. Hij werkt intuïtief. Vertrekpunt is een globaal idee of een gevoel van binnenuit. Het beeld ontstaat al makende.

Hij maakt vrij werk en werkt in opdracht. Zijn vrij werk is steeds te bezichtigen in zijn eigen galerie, de opdrachten krijgt hij van steden en gemeenten, instellingen, bedrijven en particulieren.

Bronzen maquette van O.L.V. Basiliek van Tongeren, aluminium beeld rotonde Hechtel, natuurreservaat de wulp, enz...
Beelden voor koning Albert, prins Philippe en prinses Mathilde in opdracht van derden. Kunstwerken in binnen- en buitenland.